Politică

Ambasadorul Federației fasciste Ruse dă lecții Chișinăului: Ruperea relațiilor cu CSI și alăturarea la sancțiunile antiruse nu corespund intereselor Republicii Moldova

Ruperea relațiilor cu CSI și alăturarea la sancțiunile antiruse nu corespund intereselor Republicii Moldova, a declarat ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov.

Potrivit exponentului regimului rus la Chișinău, în prezent, din cauza confruntării Occidentului cu Rusia se îngustează și spațiul de dialog al Chișinăului cu Moscova, scrie Deschide.md.

„Nu poate fi ignorat rolul negativ al tendințelor crescânde pentru cooperarea ruso-moldovenească în contextul poziției de confruntare aleasă de Occident cu privire la înfrângerea strategică a Rusiei. În acest context, constatăm cu regret îngustarea spațiului de dialog cu Moscova, în detrimentul avantajelor evidente pentru Chișinău. Nu este deloc în interesul partenerilor noștri moldoveni să se alăture sancțiunilor antiruse, precum și subiectului ruperii legăturilor cu CSI, discutat recent. Caracterul distructiv al unei astfel de linii este evident, lucru pe care l-am spus în mod constant și deschis” a declarat Vasnețov.

Autoritățile de la Chișinău, dar și mai mulți oficiali străini au declarat în repetate rânduri că Rusia încearcă să se implice în treburile interne ale Republicii Moldova și vrea să schimbe forțat guvernarea de la Chișinău cu una pro-Kremlin.

Anterior, RISE Moldova publica o investigație potrivit căreia Rusia a întocmit încă în 2021 un plan de a atrage țara noastră în sfera sa de influență până în 2030. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *