Actualitate

Ambasadorul Franţei la Chişinău şi-a încheiat misiunea diplomatică

Cu această ocazie, oficialul a avut o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la care a salutat semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, scrie IPN cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.

„Republica Moldova, prin cultura şi istoria sa, are vocaţie europeană. Pentru ca instituţiile statului să corespundă rigorilor Uniunii Europene, autorităţile de la Chişinău trebuie să efectueze reforma justiţiei, să combată corupţia, să implementeze programe de dezvoltare rurală. Asemenea acţiuni se vor bucura întotdeauna de susţinerea Franţei”, a declarat diplomatul.

Preşedintele Nicolae Timofti a apreciat drept excelente relaţiile bilaterale şi a mulţumit pentru eforturile ambasadorului la impulsionarea colaborării moldo-franceze în toate domeniile. „Există multiple premise pentru a dezvolta în continuare un parteneriat durabil. Suntem două ţări care împărtăşesc aceleaşi valori europene, dar şi pe cele ale francofoniei”, a spus Nicolae Timofti.

Gerard Guillonneau este ambasador în Republica Moldova din 2011. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *