Economie

Ambasadorul Germaniei în RM despre CAZUL BEM și AEROPORT: La noi oamenii ar fi ieșit în stradă să-și manifeste nemulțumirea

„Ambele cazuri au atras atenția din partea noastră. Nu prea sunt transparente și au arătat anumite proceduri care nu sunt foarte clare pentru populație”, a declarat Meyer în cadrul emisiunii Politica de la tv7.md.

Matthias Meyer a menționat că toți spun că au avut loc delapidări de fonduri. „Trebuie indentificate persoanele care se fac responsabile de acest lucru și aduse în fața instanțelor de judecată. Noi ca observatori dinafară, în niciun caz nu putem spune că e ceva obișnuit și normal. Am spus acest lucru autorităților, dar până în prezent nu am primit vre-un răspuns care să ne satisfacă”, puctează oficialul. 

Ambasadorul german a mai subliniat că chiar dacă procedura a fost una legală, asta nu înseamnă că s-a făcut deschis și transparent, iar populația ar trebui să reacționeze mai dur. El a spus că în germania oamenii ar fi ieșit în stradă să-și manifeste nemulțumirea, dar aici în R. Moldova nimeni nu a făcut acest lucru. 

Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat pentru jumătate de secol, unei companii din Federația Rusă. Săptămâna trecută, Cabinetul de miniștri a aprobat raportul privind rezultatele concursului de selectare a concesionarului. Proiectul prevede că scopul concesiunii este de a asigura dezvoltarea infrastructurii aeroportuare și a calității serviciilor prestate de Aeroportul Internațional Chișinău. Volumul investițiilor întreprinderii concesionale urmează să fie de cel puțin 230 mln euro.

Totodată, la mijlocul săptămânii trecute, s-a aflat că în urma emisiei suplimentare închise de acţiuni ce a avut loc la 29 august cota statului în capitalul Băncii de Economii a Moldovei s-a diminuat de la 56% la sută la 33,38%. În acest fel, Guvernul a pierdut benevol 20 la sută din acţiunile instituţiei, care au fost preluate de compania cu capital străin SRL „Sisteme Informaţionale Integrate", al cărei beneficiar este compania „Constanta" din Rusia.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *