Politică

Ambasadorul Lilian Moraru și-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui francez, François Hollande

În discuţia cu Preşedintele Republicii Franceze, diplomatul moldovean a ţinut să menţioneze că Republica Moldova atribuie o importanţă deosebită dezvoltării şi consolidării continue a relaţiilor de prietenie şi cooperare cu Franţa, care este unul dintre cei mai importanţi parteneri strategici de dezvoltare ai ţării noastre. Ambasadorul a adus mulţumiri pentru sprijinul valoros acordat Moldovei în parcursul său european, remarcînd, în particular, rolul Franţei în lansarea şi extinderea Grupului pentru Acţiunea Europeană a R. Moldova.

De asemenea, ambasadorul Moraru a reiterat interesul ţării noastre în intensificarea cooperării moldo-franceze, în special în domeniile comercial-economic şi cultural-umanitar, inclusiv prin promovarea unor proiecte investiționale comune. Totodată, diplomatul moldovean a evidenţiat interesul deosebit al Republicii Moldova de a aprofunda cooperarea în domeniile educaţiei, ştiinţei şi culturii în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei.

La rîndul său, Preşedintele François Hollande a precizat că urmărește cu atenție evoluţiile situaţiei politice de la Chişinău și a reiterat sprijinul Franţei pentru implementarea reformelor care trebuie să aducă rezultate tangibile pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. 

sursa: moldpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *