Moldova

Ambasadorul Moldovei în Austria își dă demisia și părăsește PD

Acesta a menționat că a activat în domeniul diplomatic începând cu anul 1997, iar membru al Partidului Democrat – din iunie 2009, ambele decizii fiind „asumate și bine cântărite”, după ce a avut situații în care s-a simțit penibil când era întrebat cum e posibil ca într-o țară ca Moldova să fie furat un miliard, ceea ce raportat la Austria ar fi cam 50 de miliarde.

„Timp de mai multe luni am încercat să îmbin două ipostaze. Cea de diplomat și cea de cetățean pe care îl doare sufletul de ceea ce se întâmplă sau nu se întâmplă în țara ta. Am luat decizia să revin acasă pentru a contribui aici la schimbarea realităților pe care diplomații trebuie să le reprezinte și să le implementeze. Sunt nemulțumit și pe alocuri îmi este rușine de ceea ce se întâmplă acasă”, a declarat Popov.

La fel acesta s-a arătat nemulțumit și de activitatea PDM, în condițiile în care statutul partidului este foarte clar, și indică asupra obligativității convocării Consiliul Politic Național de două ori pe an pentru a lua decizii importante.

„După consumarea procesului de încheiere a mandatului, sunt câteva proceduri, voi reveni în luna mai la Chișinău și voi rămâne în țara mea și într-un fel sau altul, am mai multe idei destul de bine conturate, voi încerca să-mi folosesc cunoștințele, experiența, expertiza, realțiile, nu doar în domeniul relațiilor internaționale, dar și în administrație”, a mai spus Andrei Popov.

Andrei Popov mai avea circa 1,5 ani până la finalizarea mandatului de Ambasador al Republicii Moldova în Republica Austria.

Sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *