Actualitate

Ambasadorul R.Moldova la București: „Neutralitatea nu ne poate apăra de rachete”

„Neutralitatea nu ne poate apăra de rachete. Războiul ne-a arătat că trebuie să acordăm mai multă atenție consolidării securității și securitatea trebuie privită într-un sens mai larg, nu doar prin prisma armatei”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă, într-un interviu acordat Euronews.

Astfel, potrivit diplomatului, armata a fost unul dintre domeniile neglijate în Republica Moldova, investițiile în domeniul militar lipsind.

„Pregătirea armatei nu este cea mai bună, iar acum, în timp de criză, se depun eforturi pentru a pregăti armata și pentru a o dota cu cele mai bune echipamente moderne, de apărare”, a declarat el.

De asemenea, Chirilă a mai menționat că „până la debutul conflictului din Ucraina, Republica Moldova cred că avea cel mai mic procent de finanțare dedicat armatei din Europa, aproximativ 0.4% din PIB”.

„În 2022, bugetul Armatei s-a mărit de două ori, cu 18%. În același timp, beneficiem de asistența UE, prin Instrumentul european pentru pace (IEP). Ni s-au oferit 40 de milioane de euro pentru apărare”, a precizat Victor Chirilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Trebuie cumpărate sisteme antiaeriene in primul rând. Rușii nu vor ajunge în Moldova după înfrângerile recente dar pot bombarda cu rachete.
    Ucrainenii așteaptă demult acordul Chișinăului pentru alungarea trupelor ruse din Transnistria. Chișinăul pierde cele mai bune momente de recuperare a Tighinei și a celorlalte zone ocupate de ruși.

    1. Mai d cineva in Moldova care sa gandeasca in perspectiva ?
      Vadca toti se baga cu capul in pamant cand vine vorba de vitejie !
      Acum este momentul sa scapam de liftele dusesti !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *