Actualitate

Ambasadorul rus a vizitat Transnistria: De ce i s-au plâns Krasnoselski și Ignatiev?

Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, a mers într-o vizită la Tiraspol, unde s-a întâlnit cu separatistul Vadim Krasnoselski și așa-numitul ministru de Externe Vitali Ignatiev. Cei doi au declarat că sunt îngrijorați de evoluția relațiilor economice și umanitare între regiune și Rusia.

Krasnoselski a vorbit despre importanța menținerii contactelor. Totodată, acesta a „raportat” că încearcă să combată informațiile privind situația militară din zonă, asigurând că va mobiliza contingentul militar dacă Transnistria va fi atacată, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Totodată, aceștia s-au folosit de vizita ambasadorului rus și vorbit despre situația cetățenilor ruși din regiune. Krasnoselski și Ignatiev au anunțat ambasadorului rus despre ineficiența oficiului consular de la Tiraspol, menționând că mai mulți cetățeni nu își pot perfecta actele.

„Sunt foarte îngrijorat de interacțiunea umanitară dintre Transnistria și Federația Rusă, în special, obținerea cetățeniei ruse și înlocuirea documentelor existente. Astăzi există o situație catastrofală cu activitatea oficiului consular. Cetăţenii noștri care au paşaport rusesc sunt nemulţumiţi de activitatea punctului consular din Tiraspol. De pe 17 martie 2020 până pe 31 mai 2021, din cauza pandemiei, oficiul consular practic nu a funcționat”, a declarat Krasnoselski.

De asemenea, așa zișii oficiali de la Tiraspol s-au mai plâns că oamenii care nu își prelungesc actele rusești la timp sunt penalizați, deși nu este vina lor. Transnistria cere administrației ruse soluționarea problemei. Vasnețov a primit și scrisoarea adresată lui Putin, formulată săptămâna trecută de primii membri ai așa numitului legislativ al regiunii transnistrene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. De ce nu e expulzat porketele de ambasador??? Fiindcă paliticienii maldaveni sunt păpușați de la maskva???
    Șî cu estu șî cu vestu, dar mai mult șî mai mult cu rusul…

  2. Ma intreb cat timp mai joaca rusii mascarada asta cu “republica Transnistria”. Fiindca oricarui om normal la cap ar trebui sa-i fie clar ca este doar o intrebare de timp pana cand acest cancer geopolitic inchistat in carnea Moldovei si Ucrainei va fi declarat oficial enclava rusa, precum e Kaliningrad, si transformat in baza de armament nuclear.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *