Ultima oră

Ambasadorul rus Valeri Kuzmin chemat la Ministerul de Externe

„În cadrul întâlnirii, diplomatului rus i-a fost comunicată îngrijorarea autorităţilor moldoveneşti privind utilizarea în aceste mesaje a formulelor ce pot fi interpretate drept sprijin moral pentru politica secesionistă a Tiraspolului!, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Sursa citată precizează că ambasadorul Kuzmin a reiterat poziţia oficială a Federaţiei Ruse privind necesitatea soluţionării conflictului transnistrean în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

ARENA reaminteşte că sâmbătă, 17 decembrie, la congresul mişcării "Obnovlenie" din regiunea transnistreană, condusă de liderul aşa-zisului Soviet Suprem, Anatoli Kaminski, a fost dat citirii un mesaj al premierului rus Vladimir Putin, în care oficialul a lăudat acțiunile lui Kaminski și a declarat că "Obnovlenie" este soluția pentru problemele Tiraspolului. În acelaşi mesaj oficialul rus a vorbit despre 21 de ani de independență a așa-zisei republici moldovenești nistrene – rmn și își exprimă deschis încrederea în liderul transnistrean.

Anterior, o scrisoare similară a fost expediată lui Anatoli Kaminski şi de preşedintele Dumei de Stat, Boris Grâzlov, în care oficialul rus, de asemenea, a vorbit despre independenţa autoproclamatei rmn.

Sursa: arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *