Actualitate

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Moscova NU SE VA OPUNE Unirii R.Moldova cu România

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Kuzmin, a oferit un interviu presei de peste Prut în care a vorbit inclusiv despre relaţiile R.Moldova cu România.

Astfel, fiind întrebat dacă Federaţia Rusă este împotriva Unirii R. Moldova cu România, Valeri Kuzmin a declarat că nu este atât de importantă poziţia Rusiei faţă de aceste evenimete, cât este importantă dorinţa cetăţenilor. „Din ceea ce cunosc eu, în R.Moldova doar o minoritate şi-ar dori o astfel de Unire. Nu este treaba noastră. În ceea ce priveşte poziţia oficială a Rusiei, aceasta a fost formulată în acordul care a fost semnat cu R.Moldova încă înainte de cel semnat cu România, în particular, în anii 2000. Rusia a declarat în acel acord că recunoaşte suveranitatea, statul de neutralitate al R.Moldova şi integritatea teritorială în cadrul graniţelor stabilite în decembrie 1990, când încă făcea parte din URSS”, a declarat Valeri Kuzmin pentru Ziarul de Investigaţii.

Amintim că, în noiembrie 2017, Valeri Kuzmin a îndemnat la organizarea unui referendum cu privire la Unirea Republicii Moldova cu România. Declaraţii în acest sens el a făcut la Suceava, în cadrul unei conferinţe despre „Dezvoltarea relaţiilor de afaceri ale României cu Federaţia Rusă”, unde a adus ca exemplu Crimeea. Ulterior, Kuzmin a afirmat că declaraţiile acestuia au fost interpretate greşit.

Menţionăm că sondajul IMAS, publicat în septembrie curent, arată că 30% din cetăţenii R.Moldova ar vota pentru Unirea cu România.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *