Actualitate

Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat de urgență! Ministrul de Externe cere explicații după ce 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse au tranzitat teritoriul R. Moldova

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a dispus convocarea de urgență a ambasadorului Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov. Acesta a fost chemat pentru a oferi explicațiile părții ruse în legătură cu lansarea a 3 rachete de croazieră de pe navele militare ruse amplasate în Marea Neagră și care au tranzitat teritoriul Republicii Moldova în regiunea satului Cobasna și a municipiului Soroca, transmite Realitatea.md.

„Republica Moldova consideră acest incident drept unul extrem de grav și regretabil care provoacă, fără îndoială, tensiuni suplimentare. Încălcarea spațiului nostru aerian național este complet inacceptabilă. Bombardarea țării vecine trebuie oprită imediat”, anunță MAEIE.

În contextul atacurilor aeriene rusești din această dimineață asupra mai multor orașe din Ucraina, Ministerul Apărării au informat că luni, 10 octombrie curent, între orele 8:33-9:02, structurile specializate ale instituției de apărare au identificat trei ținte aeriene care au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *