MoldovaPoliticăROMÂNIA

Ambasadorul SUA în România: „Prietenii noştri din R. Moldova merită un viitor independent, prosper, unul liber de influenţa malignă şi coercitivă a Rusiei”

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, susține că cetățenii Republicii Moldova trebuie ajutați în drumul lor spre un viitor independent, prosper și liber de influenţa malignă şi coercitivă a Rusiei, a declarat joi, 23 martie, la Adunarea Generală a Camerei de Comerţ Americană din România.

„Şi prietenii noştri din Republica Moldova merită un viitor independent, prosper, unul liber de influenţa malignă şi coercitivă a Rusiei, unul în care pot obţine pe deplin beneficiile economice aduse de integrarea în UE”, a declarat ambasadorul SUA, citat de Agerpres.

De asemenea, Kavalec s-a referit și la relațiile bilaterale dintre România și SUA, precizând că forța legăturilor economice dintre cele două țări reprezintă „o prioritate-cheie”.

„Este o onoare profundă pentru mine să revin în România în calitate de ambasador al SUA. Din 2008, când mi-am încheiat mandatul de ataşat cultural în România, până în prezent, economia acestei ţări a înflorit. Am fost încântată să aflu că în România sunt prezente acum 960 de companii americane, care angajează aproape 110.000 de persoane. Cu toate acestea, ştiu că mai există mult loc pentru creştere. Iar AmCham România este cel mai apreciat partener al nostru în impulsionarea acestei creşteri”, a afirmat Kathleen Kavalec.

Totodată, ea a precizat că amplificarea legăturilor comerciale şi de investiţii dintre cele două ţări reprezintă o prioritate a sa.

„Înainte de a sosi în România m-am întâlnit cu zeci de companii americane pentru a înţelege mai bine oportunităţile şi provocările cu care se confruntă acestea atunci când îşi extind activităţile comerciale sau intră pe piaţa din România. Acum, că mă aflu aici, intenţionez să continui acele discuţii în cât mai multe forumuri cu putinţă”, a spus oficialul american.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ce va sa zica “” viitor independent “”
    doamna Ambasador ????Suntetzi
    pentru reunirea cu Romania ??????
    SUA nu a pronuntzat niciodata cuv
    intele :::: Reunirea cu Romania.
    MISTER.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *