Politică

Ambasadorul SUA la Chișinău vorbește despre vizita lui Leancă la Washington

“Prim-ministrul Iurie Leancă a primit o invitaţie din partea vicepreşedintelui Joe Biden pentru a îl vizita în primăvara aceasta. Noi examinăm datele din prima parte a lunii martie pentru această vizită. Deci, noi nu am primit încă confirmarea datelor şi locului exact al acestei vizite, dar ştim la sigur că va avea loc”, a decarat Moser, în cadrul unui interviu pentru Moldova 1 şi Europa Liberă.

“De fapt, vreau să vă spun că această vizită reprezintă un semnal foarte bun şi foarte pozitiv cu privire la relaţia strânsă dintre Republica Moldvova şi Statele Unite ale Americii. Cred că este foarte important ca această să aibă loc, să avem un schimb deschis de opinii şi, la fel, să aratăm angajamentul nostru, al Statelor Unite, faţă de Republica Moldova”, a ai spus ambasadorul.

“Ceea ce recomandăm noi acum dlui Biden, ca prim punct în agenda sa, este să-l felicitite, în primul rând, pe dl premier Leancă, pentru că a întreprins aceşti paşi, iar SUA aşteaptă cu nerăbdare să vadă semnarea ambelor Acorduri, atât acelui de Asociere, cât şi a celui de Comerţ Liber”, a precizat William H. Moser.

sursa: 24h.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *