InternaționalUcraina

Ambasadorul Ucrainei la Berlin: Germania își asumă un rol de lider în organizarea livrărilor de arme și a încetat să mai găsească „scuze”

Germania își asumă un rol de lider în organizarea livrărilor de arme către Ucraina și a încetat să mai găsească „scuze” pentru a evita trimiterea de arme, a declarat ambasadorul Ucrainei la Berlin, Oleksii Makeiev, relatează The Guardian.

„Ceea ce s-a schimbat în ultimele câteva luni este că nu discutăm doar despre ordinea de zi curentă, ci planificăm strategic în funcție de ceea ce este necesar și de ceea ce poate fi livrat. Acum nu mai există scuze, ci fapte despre care vorbim”, a declarat Makaiev.

Comentariile sale au fost în contrast puternic cu cele ale predecesorului său, Andriy Melnyk, care a criticat în mod regulat Berlinul pentru că nu a făcut suficient pentru a ajuta Ucraina împotriva agresiunii Rusiei.

De asemenea, Makeiev a declarat că echipamentele militare de care Ucraina are cea mai mare nevoie sunt sistemele de apărare aeriană, tancurile de luptă, artileria și muniția pentru a „distruge lanțurile de aprovizionare rusești”.

În prezent, Kievul nu face presiuni asupra Berlinului pentru a trimite avioane de luptă, a spus el, chiar dacă discută posibile livrări de avioane cu alți aliați.

„Discutăm cu aliații despre ce avem nevoie într-o manieră foarte precisă și bogată în conținut. Până în acest moment, nu am primit de la ministerul nostru al apărării nicio solicitare pentru un anumit tip de avion disponibil în Germania”, a mai adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *