Externe

Ambasadorul Ucrainei la Berlin îl ironizează pe cancelarul german Olaf Scholz: Iar ne este frică?

​Ambasadorul Ucrainei la Berlin, Andrei Melnik, l-a ironizat din nou pe cancelarul german Olaf Scholz după ce liderul german a declarat că „escaladarea” războiului din Ucraina trebuie să îngrijoreze.

„Temeri legate de escaladare din nou? Hmm, de câte ori am auzit asta de la anexarea Crimeii în 2014? Nu ar trebui să facem nimic să îl provocăm pe Putin pentru ca situația să nu escaladeze. Politica de împăciuire a Berlinului nu a prevenit războiul de anihilare dus de Rusia [în Ucraina]”, a notat Melnik pe pagina sa de Twitter.

Ambasadorul ucrainean a făcut comentariile la o postare în care a distribuit o știre din tabloidul Bild în care Olaf Scholz este citat spunând că escaladarea războiului din Ucraina „trebuie să îngrijoreze”.

Melnik a spus despre Olaf Scholz că este un „lebăr ofensat”

Andrei Melnik a lansat un atac dur la adresa cancelarului german la începutul lunii mai, comparându-l pe acesta cu un „lebăr ofensat” după ce Scholz a criticat refuzul Kievului de a-l primi pe președintele german Frank-Walter Steinmeier în vizită datorită pozițiilor sale pro-ruse din trecut.

„Este vorba despre cel mai brutal război de anihilare de la atacul nazist asupra Ucrainei, nu este o treabă de grădiniță”, comenta Melnik pe 3 mai.

Totodată, Steinmer a recunoscut la începutul lunii aprilie că s-a înșelat în privința „nebuniei imperiale” a lui Vladimir Putin și a calificat gazoductul Nord Stream 2 drept o „greșeală”.

Pe 12 mai liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski a anunțat că a avut o conversație la telefon cu Scholz și că i-a mulțumit pentru sprijinul acordat de Germania după ce Berlinul a decis să furnizeze Ucrainei echipamente grele de luptă.

Sursa: Hotnews.ro


1 comentariu

  1. Dai lui Cezar cei apartine si lui Dumnezeu Slava.
    Pai din 2008 ukrainenii au fost instiintati ca Rusia trebuie sasi revendice teritoriile care-i apartin cu atat mai mult am fost si noi invitati Romanii,Polonejii si statele baltice sa si le ia inapoi ,despre asta ziarul Timpul nu stie nimic si chiar niciun Kahol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.