Politică

Ambasadorul Ucrainei, Serghei Pirojkov, îşi încheie misiunea diplomatică în R. Moldova

Ambasadorul Ucrainei a apreciat înalt nivelul relațiilor bilaterale dintre Moldova şi Ucraina, remarcând progresele înregistrate în cadrul dialogului cu privire la demarcarea frontierei și a recunoașterii reciproce a drepturilor de proprietate.

Diplomatul ucrainean a mulțumit pentru sprijinul constant exprimat de Republica Moldova cu privire la respectarea integrității teritoriale a Ucrainei în contextul degradării climatului de securitate din regiune. Serghei Pirojkov a declarat că Ucraina susține eforturile autorităților de la Chișinău de reglementare pașnică a diferendului transnistrean prin acordarea unui statut special regiunii cu respectarea integrității teritoriale a țării.

Șeful statului moldav a mulțumit ambasadorului Ucrainei pentru contribuția sa la impulsionarea colaborării moldo-ucrainene. Nicolae Timofti a reiterat susținerea fermă a Republicii Moldova față de integritatea teritorială a Ucrainei și a salutat opțiunea pro-europeană exprimată de poporul ucrainean la recentele alegeri parlamentare.

Președintele a pledat pentru aprofundarea cooperării politice și economice pe dimensiunea europeană între Republica Moldova și Ucraina, în contextul asocierii celor două state la Uniunea Europeană.

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *