Politică

Ambasadorul Ucrainei speră că victoria lui Dodon nu va afecta poziția R.Moldova privind agresiunea rusă în țara sa

Ucraina va dialoga cu președintele ales legal de poporul Republicii Moldova, care va respecta legislația internațională, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, a declarat Ivan Gnatișin într-un interviu pentru agenția Ukrinform.

În același context, diplomatul ucrainean a spus că țara sa va dezvolta relațiile cu Guvernul de la Chișinău, chiar mâine, pe 15 noiembrie, urmând să se desfășoare o nouă ședință a Comisiei interguvernamentale bilaterale pe probleme de cooperare comercial-economică, la nivel de vicepremieri. De asemenea, până la sfârșitul acestui an au fost planificate întrevederi ale președintelui ucrainean Petro Poroșenko și premierului moldovean Pavel Filip, precum și a celui din urmă cu omologul său de la Kiev, Vladimir Groisman, a precizat Ivan Gnatișin.

El s-a arătat convins că susținerea financiară a Uniunii Europene, necesară pentru realizarea unor proiecte comune cu Ucraina, va menține Republica Moldova pe calea integrării europene, aplicării reformelor și susținerii reciproce ale celor două țări.

Amintim că, cu puțin timp înainte de primul tur al prezidențialelor, șeful misiunii diplomatice ucrainene le-a cerut politicienilor moldoveni să nu speculeze pe tema ucraineană în cadrul luptelor politice interne, după ce Igor Dodon a afirmat, într-o emisiune TV că Crimeea ar fi teritoriul al Federației Ruse.

A doua zi după primul tur, pe 31 octombrie, a devenit cunoscut că Ivan Gnatișin a fost convocat la Kiev, pentru consultări.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *