MoldovaUE / Nato

Ambasadorul UE în R. Moldova, Jānis Mažeiks, de Ziua Europei: „Este un prilej de a celebra pacea și unitatea în întreaga Europă”

Marți, 9 mai, este marcată Ziua Europei, iar cu această ocazie, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a transmis un mesaj, potrivit Realitatea.md.

„Dragi prieteni, Ziua Europei este un prilej de a celebra pacea și unitatea în întreaga Europă. În avceastă zi, revitalizăm visul european și revigorăm integrarea europeană. Războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei a arătat cât de importantă este solidaritatea pentru a proteja viețile oamenilor și pentru a menținea prosperitatea. UE este mereu solidară cu poporul ucrainean, precum și poporul Republicii Moldova”, a declarat Jānis Mažeiks.

Menționăm că, delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE, marchează Ziua Europei 2023 printr-o serie de evenimente culturale, interactive și educaționale în diferite regiuni ale Republicii Moldova.

Sub genericul UE-MOLDOVA: ÎMPREUNA MAI PUTERNICI, activitățile de Ziua Europei 2023 vor avea loc pe tot parcursul lunii mai și vor evidenția valorile și cultura Uniunii Europene, precum și asistența oferită de UE și statele sale membre, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *