Ultima oră

Amenințare cu explozie pe Aeroportul Internațional Chișinău

Moldoveanul a fost reținut de către polițiștii de frontieră ieri, 13 septembrie curent, în urma amenințării cu deflagrație în aeroport.

În jurul orei 11:00, la biroul de informații din incinta Aeroportului s-a apropiat o persoană necunoscută, care a relatat că revenise de curând din Republica Cecenia și ar solicita o întrevedere cu Administrația Aeroportului Internațional Chișinău. Fiind întrebat despre scopul solicitării, bărbatul nu a putut oferi un răspuns clar, dar a venit cu amenințări că în cazul nesatisfacerii doleanței va exploda Aeroportul. În aceste condiții, persoana dată a fost reținută pentru clarificarea situației.

Urmare a cercetărilor, s-a aflat că bărbatul de 23 de ani este cetățean al Republicii Moldova, domiciliat în raionul Ștefan Vodă, care anterior a fost
condamnat pentru huliganism. Mai mult, acesta se află la evidența Dispensarului Narcologic Republican.

Pentru fapta sa, tânărul a fost reținut pentru 72 ore, iar în conformitate cu art. 281 CP al RM pentru „comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism” , riscă închisoare de până la 2 ani.

Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *