CSI / RusiaExterne

Amenințările  mondiale „întăresc” relația dintre Moscova și Beijing, spune Putin, după o întâlnire de trei ore cu Xi Jinping

Conflictele și amenințările mondiale „întăresc” relația dintre Moscova și Beijing, a declarat miercuri Vladimir Putin, la finalul unei întrevederi de trei ore la Beijing cu omologul său chinez Xi Jinping.

„În ceea ce privește impactul factorilor externi și al conflictelor asupra dezvoltării relațiilor ruso-chineze, toți acești factori externi sunt amenințări comune care întăresc cooperarea dintre Rusia și China”, a declarat președintele rus într-o conferință de presă, citat de G4media.ro.

În ceea ce privește furnizarea de către Statele Unite a rachetelor ATACMS cu rază lungă de acțiune către Ucraina, Putin a calificat decizia ca fiind o „greșeală” care nu va schimba însă situația de pe linia frontului.

„Cel mai important este că, în mod fundamental, nu poate schimba deloc situația de pe linia de contact, este imposibil”, a declarat Putin.

De asemenea, președintele rus a mai spus că a dat instrucțiuni Forțelor Aerospațiale Ruse să înceapă patrularea spațiului aerian deasupra Mării Negre.

„La instrucțiunile mele, Forțele Aerospațiale Ruse încep să patruleze permanent în zona neutră a spațiului aerian de deasupra Mării Negre. Avioanele noastre Mig-31 sunt înarmate cu sisteme Kinjal. Aceste complexe au o rază de acțiune de peste o mie de kilometri și o viteză de Mach 9.”

„Aceasta nu este o amenințare”, a adăugat Putin, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *