Social

AMENZILE pentru transportul de pasageri FĂRĂ bilete vor CREȘTE până la 2800 lei

Modificările prevăd introducerea unei amenzi de la 800 la 1200 de lei pentru şoferii sau taxatorii de pe rute interurbane care nu eliberează bilete de călătorie. Acestea vor fi examinate de Guvern în şedinţa din săptămâna curentă, transmite serviciul de presă al MTID.

Potrivit proiectului, întreprinderile de transport care nu vor asigura conducătorii auto cu bilete şi alte acte necesare ar putea fi amendaţi cu 10 mii de lei. De asemenea, MTID definitivează un set de amendamente legislative, prin care se va propune ca transportatorii iliciţi de persoane, pe lângă aplicarea amenzii de până la 2800 de lei , să fie sancţionaţi cu suspendarea permisului de conducere până la 6 luni.

În acelaşi timp, MTID a iniţiat un plan de combatere a transporturilor auto ilicite de pasageri. O echipă mobilă de inspectori verifică actele conducătorilor, inclusiv dacă sunt respectate normele de transport al pasagerilor. Astfel, în cursul săptămânii curente circa 140 de conducători de microbus au fost sancţionaţi pentru transportare fără autorizaţii. Echipele mobile mixte au fost create pentru o perioadă nedeterminată. Experienţa din anii precedenţi arătă că în urma verificărilor, transportatorii iliciţi revin în gările auto.

Calculele estimative arată că, doar pe rutele interne, zilnic, din Chişinău în jur de 600-800 de călători se folosesc de serviciile de transport ilicit. În cadrul unei analize economico-financiare a S.A. „Gările şi Staţiile Auto”, s-a constatat că prejudiciul lunar cauzat de la transportarea ilicită a pasagerilor pe aceste rute este mai mult de 1 milion de lei.

Timpul.md (A.G.) via IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *