ActualitateExterne

Americanii anunță că au distrus sisteme de apărare aeriană și drone ale Houthi

Armata SUA a distrus sisteme de apărare aeriană și drone ale Houthi. Americanii au desfășurat o operațiune de amploare în zona Mării Roșii. Americanii nu au avut victima sau pagube în timpul operațiunii.

Armata americană a anunțat că a distrus sistemele de apărare aeriană și drone folosite de rebelii Houthi din Yemen în zona Mării Roșii, potrivit Sky News.

Comandamentul Central al SUA a declarat că forțele sale au distrus un sistem de apărare aeriană cu două rachete gata de lansare, o stație de control la sol în zonele controlate de Houthi din Yemen și o dronă lansată peste Marea Roșie.

În ultimele zile, rebelii Houthi, care sunt aliați ai Iranulului, au intensificat atacurile cu drone și rachete asupra navelor britanice, americane și israeliene.

Atacurile repetate efectuate de la începutul războiului din Gaza au perturbat transporturile comerciale prin Marea Roșie și prin Canalul Suez, unul dintre cele mai importante coridoare ale lumii.

Numeroase companii au fost nevoite să-și modifice traseele utilizând călătoriile mai lungi și mai costisitoare în jurul Africii de Sud.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *