Internațional

Americanii mai guralivi decât europenii

GSMA a sfătuit organismele europene de reglementare să urmeze exemplul SUA, precizând că americanii vorbesc de cinci ori mai mult la telefonul mobil decât europenii şi utilizează de două ori mai mult telefonul mobil pentru a naviga pe Internet.

Asociaţia susţine că operatorii europeni au rămas în urma rivalilor americani deoarece sunt mai mici şi nu se pot bucura de eficienţa operatorilor americani.

Studiul GSMA arată că anul trecut americanii au plătit, în medie, 69 de dolari pe lună pentru serviciile de telefonie mobilă, comparativ cu 38 de dolari în UE.

Mai mult ca atât, decalajul dintre cele două continente continuă să crească. În timp ce utilizarea crescută a unor dispozitive precum tabletele îi încurajează pe americani să plătească mai mult dar şi să consume mai mult, europenii îşi reduc abonamentele lunare.

Astfel, creşterea tarifelor îi determine pe operatorii americani să investească în noi reţele, crescând viteza de transfer a datelor. Aceasta în condiţiile în care viteza de transfer a datelor este deja cu 75 la sută mai rapidă în SUA decât în Europa.

 Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *