Politică

Ana Guţu, candidata Partidului Dreapta la prezidenţiale

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, Ana Guţu a solicitat sprijinul tuturor membrilor de partid şi simpatizanţilor pentru organizarea unei campanii electorale corecte, în strictă conformitate cu dezideratul principal al partidului – unirea Republicii Moldova cu România.

Partidul Dreapta aminteşte că a fost primul partid politic care a propus în primăvara acestui an negocieri pentru identificarea unui candidat unionist la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. „Mai târziu discuţiile au intrat în impas din mai multe cauze, nu toate partidele cu aspiraţii unioniste au răspuns la invitaţie”, scrie în comunicat.

Candidatul partidului Dreapta va avea un program electoral unionist, care va exprima esenţa programului politic al partidului. În zilele următoare Dreapta va depune la CEC documentele necesare pentru lansarea procesului de colectare a semnăturilor. Totodată, membrii Consiliului Republican au delegat prin vot împuterniciri Biroului Politic al Dreptei să ia decizii referitor la acţiunile partidului în scrutinul prezidenţial în funcţie de schimbarea conjuncturii electorale.

Până acum la CEC au fost depuse nouă dosare pentru înregistrarea grupurilor de iniţiativă întru colectarea semnăturilor în susţinerea candidaţilor la prezidenţiale.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *