Social

Ana Revenco – noul director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării

Fosta șefă de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ana Revenco, a fost numită joi, 19 octombrie, de Legislativ în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, comunică MOLDPRES.

Candidatura Anei Revenco a fost propusă de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în conformitate cu prevederile Legii privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.

Astfel, în perioada anilor 2021-2023, Ana Revenco a fost Ministru al Afacerilor Interne. Anterior, a fost consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretară a Consiliului Suprem de Securitate.

Parlamentul a adoptat în luna iulie a acestui an Legea privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *