Politică

Analist politic: Partidul Șor poate fi oprit să creeze haos în țară „prin aplicarea legii și prin demonstrarea faptului că puterea are caracter”

„Materialul uman care participă la aceste proteste (protestele organizate de Partidul Politic Șor) nu poate face revoluție. Acesta nu poate răsturna o guvernare. Dar creează precedente și o atmosferă de care ar putea să se folosească alții”, a declarat analistul politic Anatol Țăranu în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV.

Potrivit analistului, Partidul Șor poate fi oprit să creeze haos în țară „prin aplicarea legii și prin demonstrarea faptului că puterea are caracter”, transmite Știri.md.

„Nu ei sunt periculoși, este periculos ceea ce se trage după ei. Care ar fi problema să fie elaborată o legislație provizorie, care ar permite ca situația să fie ținută sub control mult mai rigid decât până acum?”, a spus Țăranu.

De asemenea, analistul politic a precizat că Marina Tauber a încălcat grav legea când l-a amenințat la protestul de duminică pe un polițist, care-și îndeplinea cinstit obligațiunile de serviciu.

„În timpul protestului de ieri, Tauber l-a amenințat pe un reprezentant al puterii, în public, spunându-i că va sta la închisoare. În Germania, pentru aceasta, imediat i-ar fi deschis un dosar penal și ar fi stat la închisoare ori ar fi fost amendată… Aceasta a încălcat legea. O guvernare care nu se respectă nu va fi respectată”, a declarat Țăranu.

Analistul politic a mai mai spus că oamenii proeuropeni din Republica Moldova trebuie să primească încrederea din partea guvernării că sunt majoritari, iar cei care „protestează” și vor să destabilizeze situația sunt minoritari.

„Eu cred că esența lucrurilor se ascunde în zona mobilizării segmentului proeuropean al societății. Acești oameni trebuie să primească încrederea solidă că noi suntem majoritari, iar cei care ies în stradă și care încearcă să deturneze cursul R. Moldova sunt marginari și nu au șanse și, totodată, că noi suntem atât de mulți încât vom câștiga cu siguranță la alegerile viitoare. La acest capitol, din păcate, suntem repetenți. Aceștia cu protestele atacă în permanență, iar guvernarea, partida proeuropeană, este în defensivă. Șor a ocupat locul unui protest autentic”, a mai conchis Anatol Țăranu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *