Actualitate

Analist: Șansele reluării negocierilor cu PL sunt foarte mici

Iurie Leancă a sugerat, după consultările cu deputaţii liberali, că ar opta pentru reluarea negocierilor cu Partidul Liberal și cooptarea acestuia în actul guvernării. Declaraţii similare a făcut şi liderul PL Mihai Ghimpu, spunând că este gata să reia discuţiile.

Analistul Ion Tăbârţă susţine că reluarea negocierilor dintre cele trei formaţiuni şi ajungerea la un numitor comun ţine în cea mai mare măsură de Partidul Democrat şi că este puţin probabil ca acest lucru să fie realizat şi, respectiv, să fie votat guvernul Leancă.

”Dacă PDM nu va dori acest lucru, cred că şansele sunt minime ca să formeze această coaliţie majoritară, nemaivorbind de faptul ca PL să voteze aşa, pur şi simplu, fără niciun fel de recompensă a funcţiilor candidatura domnului Leancă”, a declarat Ion Tăbârţă.

De asemenea, analistul Cornel Ciurea califică şansele reluării negocierilor cu PL drept foarte mici.

”Eu cred că şansele sunt destul de mici de a crea o coaliţie acceptabilă, pentru ca Iurie Leancă să fie votat în funcţia de premier. Nu putem exclude în totalitate şansele lui Leancă, dar ele sunt foarte mcii şi nu este clar ce poate propune Leancă în schimbul voturilor liberalilor”, a declarat Ion Tăbârţă.

Şedinţa parlamentului la care ar urma să fie învestit guvernul va avea loc cel mai probabil marţi. Până atunci, premierul desemnat Iurie Leancă, propus de PLDM şi susţinut de democraţi a anunţat că va continua discuţiile cu PL, dar intenţionează să se întâlnească şi cu deputaţii comunişti, care însă au declarat anterior că nu vor vota guvernul.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *