Politică

“Analiștii” speră la ÎNLOCUIREA lui Ghimpu cu Dodon

Această opinie a fost exprimată de unii invitaţi ai emisiunii Fabrika. Mai mult, potrivit analiştilor politici, o eventuală destrămare a Partidului Comuniştilor ar duce şi la reformarea Alianţei pentru Integrare Europeană.

"Dar de ce excludeţi o majoritate parlamentară cu excepţia liberalilor. Într-o asemenea majoritate comuniştii nu vor avea majoritate. Dacă e să păstrăm tradiţia AIE şi liberal – democraţii cu democraţii vor construi o alianţă în Alianţă, o alianţă eventuală cu comuniştii", a precizat directorul Centruui de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică, Anatol Ţăranu.

"Dacă se produce alegerea şefului statului atunci se va scinda fractiunea partidului comunist. Cu scindarea PCRM, o parte din deputaţi trec la PSRM, dar dacă trec o parte din comunisti la socialişti, de ce mai trebuie Ghimpu în această Alianţă", a menţionat analistul politic, Bogdan Ţîrdea.

Şi liderul socialiştilor susţine ideea unei eventuale scindări în PCRM.

"După ce va fi ales preşedintele vor reveni în Parlament mai multe persoane din fracţiunea comuniştilor, însă, deja nu vor fi comunişti", a afirmat deputatul neafiliat, Igor Dodon.

Potrivit directorului Institutul de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie, liderul PL, Mihai Ghimpu are o strategie bine pusă la punct.

"Pentru mine, domnul Ghimpu este un foarte bun jucător de Poker. Argumentul meu este că el a venit cu această terminologie de când a venit la guvernare, cu aşi în mânecă, iar în poker, principalul moment este bluful. Domnia sa aşteaptă ca ceilalţi să facă primul pas sau să se predea", a adăugat Barbăroşie.

Via Publika.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *