Actualitate

Analistul Vlad Țurcanu: Dodon e predispus mai degrabă să preia sistemul din justiție decât să-l reformeze

El constată că în timp ce Andrei Năstase încearcă să ia cu asalt justiția, Maia Sandu îi somează voalat pe procurori și judecători. De asemenea, analistul remarcă faptul că președintele Igor Dodon e predispus mai degrabă să preia sistemul, decât să-l reformeze:

„Andrei Năstase încearcă să ia la abordaj justiția coruptă și în acest sens încearcă să obțină rezultatele pe care și le dorește forțând nota, înghesuindu-i pe procurori, cerându-le socoteală, atrăgând atenția societății asupra derapajelor din sistemul judiciar. Practic, asistăm la un meci între Andrei Năstase pe de o parte și Procuratura Generală, pe de altă parte.

Maia Sandu se mărginește să-i amenințe voalat și pe procurori și pe judecători. Maia Sandu le cere acestora să se reformeze din interior, să se pătrundă de importanța momentului, să susțină demersurile guvernului de reformare a justiției. Abia când se va convinge că nu este auzită, Maia Sandu spune că proceda la schimbări de legislație prin Parlament, chiar dacă asta va dura.

Nu punem aici la socoteală abordarea lui Igor Dodon, care din câte am văzut, e predispus mai degrabă să preia sistemul decât să-l reformeze. Nu ar trebui să ne mirăm că schimbarea întârzie, dacă avem în față o formidabilă expunere a fabulei „Lacul, lebăda și știuca”, a declarat Vlad Țurcanu.

https://radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *