CSI / Rusia

(ANALIZĂ STRATFOR) Rusia a repatriat din Siria o parte din avioane, dar a trimis noi elicoptere

Potrivit documentului, în ultimele zile, Rusia a desfăşurat în Siria noi elicoptere de lupta.

Stratfor a publicat imagini de satelit de pe 17 martie cu baza aeriană de la Latakia şi portul Tartous. Din acestea rezultă că mai mult de un sfert din grupul aerian rusesc a părăsit Siria. Potrivit Stratfor, pe 15 martie au plecat din Siria trei aparate Su-34 şi un Tu-154, a doua zi şi-au luat zborul din ţară 12 aparate Su-25 şi o parte din transportoarele Il-76.

Potrivit raportului, deşi Su-24 sunt prezente în imagini, este posibil ca şi ele să fi părăsit mai târziu baza.

În acelaşi timp, imaginile arată că, în ultimele zile, Rusia a desfăşurat suplimentar elicoptere de luptă la baza aeriană, inclusiv aparate Mi-28 şi Ka-52. Aceste elicoptere pot îndeplini funcţie de protecţie, să efectueze operaţiuni de căutare şi salvare şi să ofere sprijin aerian pentru forţele terestre.

În plus, STRATFOR notează că Moscova nu a retras încă aparatele Su-30 şi Su-35, iar după anunţarea retragerii trupelor a continuat să sprijine aerian forţele guvernamentale siriene care continuă să lupte cu ISIS la Palmyra.

Totodată, conform imaginilor de satelit, la baza din portul Tartus nu se observă vreo mişcare importantă de echipamentele militare ruse. În port pot fi văzute în continuare mijloace de transport militare.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *