Actualitate

(ANALIZA STRATFOR) Votul de încredere acordat Guvernului condus de Pavel Filip a încheiat impasul politic de aproape trei luni

„Evenimentele recente în procesul de formare a unui nou guvern demonstrează cât de divizat este sistemul politic din Republica Moldova. Țara este împărțită aproape egal între partidele pro-europene, cum ar fi Partidul Democrat, Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat, și partidele pro-ruse cum ar fi Partidul Socialiștilor, Comuniștilor și Partidul Nostru. Această divizare a dus la mai multe dizolvări ale Guvernului și alegeri anticipate în ultimii ani”.

De cealaltă parte „reprezentanții unor facțiuni mai mici pro-occidentali, cum ar fi Platforma Civică Demnitate și Adevăr și partidul format recent în jurul fostului ministru al Educației, Maia Sandu, s-au adunat, de asemenea, pentru a protesta împotriva noului guvern, acuzându-l pe acesta de slăbiciune și corupție pe motivul legăturilor sale cu Plahotniuc”, scriu experții americani.

Potrivit acestora, „protestele probabil vor continua, și chiar ar putea crește în dimensiune și intensitate atâta timp cât noul guvern va fi la putere. Protestatarii ar putea încerca să-și mențină prezența în clădirea Parlamentului, precum și în alte clădiri guvernamentale, asemeni protestelor din Euromaidanul ucrainean de la sfârșitul anului 2013 – începutul anului 2014 care în cele din urmă l-au răsturnat pe președintele, Viktor Ianukovici”. 

sursa: stratfor.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *