CSI / Rusia

Anatoli Ciubais, fost consilier de la Kremlin fugit din Rusia, a ajuns la spital cu o boală rară. Braţele şi picioarele i-au paralizat

Anatoli Ciubais, care a demisionat din funcţia de emisar special al Kremlinului din cauza invaziei ruse în Ucraina, este internat în spital undeva în Europa, cu o boală autoimună rară, care atacă sistemul nervos, a informat o jurnalistă care a discutat cu el, scrie Agerpres.

Luni, Reuters a informat că reportera şi activista politică rusă Ksenia Sobceak a precizat pe Twitter diagnosticul aflat chiar de la soția lui Ciubais: sindromul Guillain-Bare, o afecţiune a sistemului nervos periferic, provocată de sistemul imunitar. Ea nu a dezvăluit unde este spitalizat fostul oficial, care a plecat din Rusia imediat după demisia din martie. Specialiști în „costume de protecție” au examinat camera în care fostului consilier i s-a făcut brusc rău.

Anatoli Ciubais, în vârstă de 67 de ani, fostul şef de cabinet al preşedintelui rus Boris Elţin şi reprezentant special al actualului lider de la Kremlin, Vladimir Putin, pentru legăturile cu organizaţiile internaţionale. El a supravegheat privatizarea în timpul tranziției Rusiei către o economie de piață și a preluat frâiele companiei Rosnano.

În luna martie, după izbucnirea războiului, Ciubais a demisionat și a părăsit Rusia. Nu este clar ce s-a întâmplat cu fostul politician, însă vestea despre boala sa bruscă a atras atenția asupra unei serii de episoade în care adversarii de la Kremlin au fost otrăviți, potrivit New York Times

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *