Actualitate

Anchetă la Jandarmerie în cazul turiștilor moldoveni duși de jandarmi la Poliție pentru că au fotografiat casa lui Iohannis

"S-a demarat o cercetare internă la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu", a precizat, pentru AGERPRES, Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu.

Marți seara, ofițerul SPP care păzea casa președintelui Klaus Iohannis, de pe strada Bâlea din Sibiu, a chemat un echipaj de jandarmi, pentru a verifica doi turiști care fotografiau imobilul. Cei cinci jandarmi i-au legitimat pe cei doi turiști, un polițist din Republica Moldova și o femeie și i-au condus la sediul Poliției Sibiu.

Cei doi turiști au părăsit sediul Poliției Sibiu după ce, în urma verificărilor, s-a stabilit că nu reprezintă niciun pericol.

"La sediul Poliției Municipiului Sibiu, cele două persoane, o femeie și un bărbat, au fost aduse aseară (marți seara n.r.), în jurul orelor 19.00, de un echipaj al Jandarmeriei. Noi nu am făcut altceva decât să interogăm bazele de date, pentru a face o verificare suplimentară, cu privire la identitatea lor. Având în vedere că nu s-a constat nimic, oamenii au fost liberi să plece", a precizat miercuri, pentru AGERPRES, comisar Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Jandarmeria Sibiu susține că este legal să faci fotografii casei președintelui Iohannis, de pe domeniul public.

Jandarmii sibieni au verificat actele mai multor cetățeni, de când fostul primar sibian a fost ales președinte, pe motiv că au staționat mai mult timp în fața casei acestuia, aflată pe strada Bâlea, în zona centrală a Sibiului.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *