Politică

Andi Cristea: UE investește bani în RM și așteaptă rezultate

Declarațiile au fost făcute în cadrul celei de-a treia ediții a Forumului anual de Dezbateri pe Integrarea Europeană a Republicii Moldova ce se desfășoară acum la Chișinău.

„Moldova nu e un stat clasic, un stat puternic, deoarece are multe vulnerabilități”, explică europarlamentarul român. Oficialul a vorbit despre probleme de identitate, cele de securitate (raportându-se la Transnistria) și sociale, făcând referire la protestele în masă din centrul Chișinăului.

Privatizarea instituțiilor statului este un fenomen ce caracterizează modalitatea de guvernare a Republicii Moldova. „Dacă politicienii nu vor pune aceste instituții în folosul oamenilor, există riscul ca totul să se prăbușească. Cred că nu se va ajunge până acolo. Deși practic RM a beneficiat de 400 de milioane de euro, nici un pas concret nu a fost luat în contracararea propagandei anti-europene”, a declarat Andi Cristea.

Europarlamentarul român a recunoscut că oficialii, colegii săi europeni văd Moldova ca un aparat unde „bagi fise, tragi o manetă și aștepți rezultate”. „Uniunea Europeană investește bani și așteaptă efecte. Lucrurile nu mai pot continua în acest fel”, a concluzionat Andi Cristea.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *