Chișinău

Andreea Marin Bănică: „Familia e sănătatea noastră”

Vizita a avut drept scop identificare unor proiecte dedicate femeilor şi copiilor din RM şi pe care Andreea Marin Bănică ar putea să le susţină atât graţie statutului ei de Ambasadoare UNICEF, cât şi prin Fundaţia „Preţuieşte viaţa”, a cărei preşedintă este. Căci, anume promovarea valorilor familiei, susţinerea mamelor aflate în dificultate şi a copiilor este conceptul Fundaţiei.

„Mâine e ziua femeii şi am crezut că e o foarte bună oportunitate de a gândi, odată ce există bazele unui program pentru familie, o campanie care să ne readucă cu picioarele pe pământ, la valorile reale pe care, înaintând în timp, uşor-uşor le uităm”, a declarat Andreea Marin Bănică în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele interimar, Marian Lupu. Acesta a lansat ideea de a desfăşura o amplă campanie de popularizare şi revenire la valorile familiale cu sprijinul instituţiilor ONU şi personal al Andreei Marin Bănică.

În opinia preşedintelui interimar – care a felicitat-o pe Andreea Marin Bănică cu ocazia zilei de 8 Martie şi i-a dăruit un mărţişor -, campania trebuie să ia amploare către 15 mai, de Ziua internaţională a familiei, când în RM se va desfăşura cea de-a treia ediţie a Festivalului familiei. „Familia e sănătatea noastră – sănătatea minţii, trupului şi sufletului nostru, drepturile pe care le avem, drepturile femeii, ca pilon de bază în orice casă, iar mama este un pilon de bază în orice casă şi ea influenţează viaţa copiilor, a soţului şi restul lucrurilor care ne fac să trăim sănătos şi demn. Vrem să gândim o campanie pentru Moldova în acest sens”, a remarcat Ambasadoarea UNICEF.

În aceeaşi zi, Andreea Marin Bănică, însoţită de Francois Farah şi Boris Gâlcă, reprezentantul adjunct al UNFPA în RM, s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase. Cele mai importante teme abordate au fost respectarea drepturilor femeii, măsurile de asigurare a echităţii sociale bazate pe egalitatea de gen, în conformitate cu valorile şi standardele europene, precum şi rolul sistemului de justiţie şi legislativ în acest sens.

Nadia Tătaru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *