Actualitate

Andrei Năstase despre desemnarea Nataliei Gavriliță: ”Nu mă apuc să calific o alegere propusă şi nesusţinută de colegii săi de la PAS”

Platforma DA pledează pentru alegeri parlamentare anticipate, dar semnalează că scrutinul trebuie organizat de oameni integri. Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat în emisiunea Punctul pe Azi de la TVR MOLDOVA, că formaţiunea sa nu a decis deocamdată, dacă va susţine sau nu candidatul la funcţia de premier, propus de preşedintele Maia Sandu.

VASILE MUNTEANU, jurnalist TVR MOLDOVA: Alegerile anticipate sunt o miză falsă sau o miză corectă?

ANDREI NĂSTASE, preşedintele Platformei DA: Nu, nu sunt o miză falsă, nu au cum să fie o miză falsă pentru nimeni. Noi pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate. Nimeni nu poate să îndrăznească că Platforma DA se teme de alegeri parlamentare anticipate, dar acestea trebuie făcute altfel decât vor fi făcute în condiţiile unui guvern demisionar, controlat eminamente de către Dodon şi să nu ne pomenim cu surprize mai mari după alegeri.

VASILE MUNTEANU, jurnalist TVR MOLDOVA: Preşedintele Maia Sandu a făcut ceea ce prevede Constituţia, a înaintat un candidat la funcţia de premier al Republicii Moldova. Platforma DA cum va acţiona?

ANDREI NĂSTASE, preşedintele Platformei DA: Luni, vom avea şedinţa unui birou politic lărgit al Platformei DA şi, bineînţeles, vom veni cu o poziţie oficială.

VASILE MUNTEANU, jurnalist TVR MOLDOVA: Natalia Gavriliţa este o alegere bună din partea doamnei Sandu?

ANDREI NĂSTASE, preşedintele Platformei DA: Nu mă apuc să calific o alegere propusă şi nesusţinută de colegii săi de la PAS.

VASILE MUNTEANU, jurnalist TVR MOLDOVA: Platforma DA este pregătită să delege reprezentanţi în viitoarea garnitură guvernamentală pe care şi-o face, în aceste zile, Natalia Gavriliţa?

ANDREI NĂSTASE, preşedintele Platformei DA: Nu. De ce? Iată aici îmi permit să fac această afirmaţie fără să-mi consult colegii, pentru că ar fi ridicol. De ce, ridicol? Păi, în timp ce colegii de la PAS nu vor susţine un asemenea Guvern, v-am spus că noi figuraţie nu facem?

VASILE MUNTEANU, jurnalist TVR MOLDOVA: Ne putem pomeni în situaţia, dle Năstase, când prima tentativă eşuează. A doua oară, în Parlament se formalizează o majoritate parlamentară: PSRM – Platforma pentru Moldova, Şor şi propun un candidat preşedintelui? Există acest risc?

ANDREI NĂSTASE, preşedintele Platformei DA: Riscul este iminent. Oricând poate fi formalizată dacă calculele politice ale PSRM şi Şor, ale altora vor spune că nu le convine lor, bineînţeles că vor formaliza o majoritate şi s-ar putea să vină în faţa preşedintelui care, din punctul meu de vedere şi al Constituţiei, nu va avea ce face şi va trebuie să înainteze o candidatură propusă de aceştia.
 
http://tvrmoldova.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *