Politică

Andrei Năstase: Diferențele dintre regimul Plahotniuc și regimul Maia Sandu dispar de la o zi la alta

Diferențele dintre regimul Plahotniuc și regimul Maia Sandu dispar de la o zi la alta, iar cât de curând, „elevii” își vor depăși „profesorul”. Declarația aparține ex-președintelui Platformei DA, Andrei Năstase, care se arată convins că actualii demnitari ar sărăci poporul, „la fel ca și oligarhii, doar că prin scheme mai sofisticate puse la îndemâna mafiei energetice rusești.”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andrei Năstase propune cetățenilor să identifice „direcția de comunicare a partidului – stat condus de Maia Sandu” și anume faptul că orice critică adusă la adresa guvernanților PAS, ar fi automat asimilată ca fiind un atac asupra Republicii Moldova.

„De câteva luni de zile observăm în toată comunicarea defensivă a acestei guvernări eșuate o nouă și sinistră manipulare: Orice critică la adresa incompetenței, hoției și impotenței guvernanților PAS de a asigura țării și oamenilor pacea, securitatea și o viața normală este automat asimilată ca fiind un atac asupra Republicii Moldova. Ceea ce, în subtext, subliminal, strategii lor comunică foarte persuasiv că PAS este Țara, iar Republica Moldova înseamnă PAS”, a menționat Andrei Năstase.

Potrivit lui Năstase, atâta vreme cât PAS are la dispoziție aproape toate canalele media de propagandă deșănțată, „această narațiune se postulează prin repetiția sa, aspect care activează, în cascadă, o periculoasă spirală a tăcerii.”

„Foarte puțini cetățeni vor fi dispuși să fie acuzați că trădează Țara dacă vor critica PAS. Mai mult, aproape nimeni nu își dorește să fie supus unei asemenea etichete. Și atunci…oamenii tac, nu reacționează, sunt resemnați. Deci, mai nou, PAS este Țara! Povestea că PAS conduce țara nu mai este valabilă. PAS nu conduce țara, PAS este țara, ne spune Sandu, Gavriliță, Spânu… Pentru că acest cuvânt, „conduce”, are și conotații de responsabilitate, care permit CONTESTAREA ca formă democratică de expresie a unei societăți. Trebuie să înțelegem cu toții că propaganda a stabilit deja: PAS nu doar „conduce”! PAS „este” Țara!”, a adăugat Năstase.

Totodată, acesta a ținut să reamintească că începând cu 2010, s-a opus unui regim oligarhic și „cleptocratic care avea drept ideologie banul furat și pretenția că el este țara.”

„Finanțatorii propagandei PAS trebuie să înțeleagă că aceasta e obligată de Constituție, de CEDO, de declarația Universală a Drepturilor Omului să ne respecte dreptul de a gândi, dreptul la liberă exprimare, dreptul de a comenta, contesta și protesta pașnic și democratic dacă va fi nevoie, cu privire la orice temă, organizație, partid sau demnitar, fără să fim etichetați, catalogați, stigmatizați sau linșați de instrumentele mediatice ale unui partid oportunist și incompetent care se află vremelnic la conducerea Republicii Moldova. Nu puteți tolera ca PAS să facă pe banii contribuabililor occidentali, ceea cu ce ne-am bătut cu toții – propaganda oligarhică și rusească, războiul hibrid”, a mai scris Andrei Năstase.

În context, acesta a precizat că la moment are loc acțiunea de coagulare a tuturor energiilor și resurselor disponibile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova „într-o largă MIȘCARE CIVICĂ DE REZISTENȚĂ POPULARĂ are menirea de a curma crimele acestei guvernări incompetente, manipulatorii, mincinoase și periculoase pentru identitatea noastră socială, economică și spirituală.”

„Repet, în fiecare zi în care PAS trece ca un buldozer peste drepturile și libertățile oamenilor, peste valorile și principiile care ne țin pe toți uniți, aici, la marginea Europei civilizate, lângă România, este o zi în care poporul nostru mai moare un pic. Și noi nu avem dreptul să murim ca popor! Am rezistat în fața crimei, vom rezista și incompetenței!”, a conchis Andrei Năstase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. De la un timp presa si politicanii pedalează pe sintagma ,,țară, țara noastră,,.. Unii chiar o scriu cu majusculă. Doar se știe, că Țara este una — România întregită. Țară se consideră ,,RMN,,, Gagauz Yeri.. Atunci, câte ,,țări mici poate include o adevărată Țară întregită ??? Tot nu e clară urarea și felicitarea auzită la 27 august – la mulți ani RM.. Asta au spus-o mai mulți politicieni locali și de peste hotare … După mine, corectitudinea limbajului politic, devine tot mai actuală. Necesită un studiu academic urgent. Ce vom semăna în popor, vom culege peste un deceniu. Cetățenii nu mai înțeleg – unde locuiesc ei — în RM sau ,,țara,, cuiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *