Politică

Andrei Năstase: Platforma DA este gata să își asume guvernarea

„Maia Sandu poate miza pe noi. Platforma DA este gata să își asume guvernarea. Noi ne-am asumat acest lucru și cu un președinte ostil. Platforma DA poate livra și numele unui premier în condiții de criză”, a decarat luni 18 ianuarie, Andrei Năstase.

Am fost destul de explicit, unde-i lege, nu-i tocmeală. Rigorile Constituției trebuie puse în aplicare. Un verdict predictibil al Curții Constituționale. Așa că o să vedem, nu suntem noi cei care să venim cu soluții”, a declarat Năstase.

Amintim că în septembrie 2019, în ciuda promisiunii de a nu forma o alianță cu PSRM, cei din blocul au ACUM au semnat public un ACORD cu socialiștii lui Dodon. 

Platforma DA ar putea avea funcția de Premier dacă îi va „convinge” pe cei din PSRM, totodată  PAS va fi într-o poziție foarte dificilă dacă va trebui să refuze să voteze pentru fostul coleg de luptă anti-oligarhică, Andrei Năstase. 

Liderul PN, Renato Usatîii a sugerat în timpul campaniei prezidențiale că ar fi existat o înțelegere „secretă” între Igor Dodon și Andrei Năstase, liderul Platformei a negat vehement zvonurile primarului din Bălți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *