Actualitate

Andrei Năstase: „Unitatea națională realizată în jurul Blocului ACUM a fost forța uluitoare care l-a măturat pe Plahotniuc de la putere și din Republica Moldova”

„Dragi prieteni,

Stimați cetățeni ai Republicii Moldova,

Astăzi, 1 septembrie, intrăm cu toții în ultima perioadă, și cea mai importantă, dinaintea alegerilor prezidențiale preconizate pentru 1 noiembrie. Miza acestui scrutin este atât de importantă, încât va marca, în toate detaliile sale, evoluția societății noastre în anii care vor urma.

Încă din 2015, an în care a luat naștere mișcarea de rezistență națională împotriva tuturor celor care au jefuit, sărăcit și umilit această țară, noi, cei din Platforma DA, împreună cu toți oamenii cinstiți și curajoși ai Moldovei, am luptat pentru ceea ce se cuvine de drept poporului nostru: libertate, dreptate, demnitate, adevăr și o viață mai bună.

În toți acești ani de muncă și de luptă nu ne-am abătut nici măcar un pas de la principiile și valorile democratice în care noi credem cu sfințenie. Am rezistat regimurilor sinistre care și-au bătut joc de Moldova și de oamenii ei, am susținut aspirațiile noastre legitime, ale tuturor, pentru edificarea durabilă și ireversibilă a unui stat drept cu cetățenii săi, aflat mereu și necondiționat în slujba acestora, nu împotriva lor.

Uniți de forța unor asemenea valori, strâns adunați în jurul lucrurilor în care credem cu tărie, noi toți, împreună, am demonstrat că se SE POATE. Așa am câștigat Primăria Chișinău, așa am reușit, în ciuda celui mai opresiv control oligarhic, să trimitem în Parlament, prin votul nostru rațional, obiectiv și asumat, cea mai productiva fracțiune pro-europeana și națională.

Ori de câte ori toate energiile pozitive ale societății noastre s-au aliniat ideilor și dorințelor noastre de a face din Moldova o țară normală, corectă, prosperă și sănătoasă, o țară în care să vrem cu toții să trăim, noi, împreună, am reușit. Ori de câte ori însă, meschine interese politice, partinice sau personale au confiscat cu cinism cauza națională, cei care au avut întotdeauna de pierdut au fost oamenii și Moldova, în vreme ce doar unii, puțini, oligarhi, oportuniști sau populiști, au avut de câștigat.

Bătălia pentru Moldova se dă astăzi între câteva milioane de oameni, apăsați de suferință, corupție și sărăcie, obosiți de cei 30 de ani în care au așteptat și au crezut că vor trăi bine în țara lor, și toți cei care au făcut din politică singura lor rațiune de parvenire publică, de închipuită preamărire și atât de neimportantă confirmare personală.

Această bătălie pentru Moldova se va da între noi toți și ei, cei care vor cu orice preț să tranzacționeze în continuare viitorul țării noastre în funcție de orgoliile și interesele lor partinice și personale.

Victoria va aparține celor cinstiți cu ei înșiși, celor care înțeleg că de alegerile noastre depind toate, absolut toate lucrurile care ne influențează viața și viitorul. Victoria va aparține celor care prețuiesc și slujesc adevărul, celor modești, celor hotărâți și determinați, celor mulți, celor cu atât de mult bun-simț și cu frică de Dumnezeu!

Victoriile noastre, dragi prieteni, nu au fost întâmplătoare, ci au fost rodul unei înțelegeri corecte a principiului de UNITATE NAȚIONALĂ în jurul unui deziderat suprem.

Unitatea națională realizată în jurul Blocului ACUM a fost forța uluitoare care l-a măturat pe Plahotniuc de la putere și din Republica Moldova. Unitatea națională este cea care va face posibile victoriile noastre iminente.

La înființarea Blocului ACUM s-a vorbit despre elementele care susțin ideea de UNITATE NAȚIONALĂ. Oamenii și-au dorit acest Bloc, au crezut în el, l-au votat și astfel Moldova a avut doar de câștigat.

Și pe parcursul acestui an am pledat personal, așa cum fac încă de la momentul apariției mele în spațiul public, din mai 2010, pentru unitatea tuturor forțelor democratice și pro-europene. Eu și colegii mei din Platforma DA am avut ideea înființării Blocului ACUM și am făcut tot ce a fost omenește posibil ca acest bloc să existe și să funcționeze. Și, am reușit. Și atunci, dar mai cu seamă în aceste timpuri, Blocul ACUM înseamnă, în fapt, o stare de spirit, o înțelegere comună a lucrurilor bune care trebuie făcute pentru Moldova, înseamnă speranță, încredere, forță, determinare și responsabilitate. Înseamnă unitate națională!

Blocul ACUM înseamnă, foarte simplu, oamenii drepți, cinstiți și curajoși ai Moldovei și adună, într-un singur cuvânt, toate aspirațiile și dorințele noastre, ale tuturor, cu privire la viitorul nostru comun, la viitorul Moldovei.

Iată de ce astăzi, în prima zi a celei mai importante confruntări electorale din ultimul deceniu, ținând cont de realități, de dorințele oamenilor și de misiunea istorică pe care noi, ca generație, trebuie să ne-o asumăm în această toamnă, vă spun tuturor că Blocul ACUM există.

Nimic, dar absolut nimic, nu poate destrăma unitatea noastră națională în jurul crezului nostru. Nimic nu le poate lua oamenilor încrederea în cei care construiesc, în cei care adună, în cei care luptă și muncesc pentru toți oamenii.

Blocul ACUM există. Blocul ACUM sunt oamenii Moldovei, sunteți voi toți, cei care v-ați săturat să așteptați schimbarea și ați decis ca în această toamnă să o faceți prin implicarea și votul vostru responsabil.

Vă chem pe toți lângă mine, lângă Platforma Demnitate și Adevăr, lângă Blocul ACUM, cele două depozitare recunoscute ale succeselor poporului nostru obținute ca urmare a unității naționale.

Pentru că eu sunt unicul candidat cu adevărat independent și liber, sunt candidatul oamenilor, nu răspund la butoanele de comandă ale nimănui, nici din interior și nici din exteriorul țării. Și pentru că doar făcând alegerea corectă, avem garanția că toți oamenii Moldovei vor avea de câștigat.

Și așa cum am spus, lucrurile bune încep cu DA! Cu Doamne Ajută!”, potrivit unui comunicat al Platformei DA. ”
 
deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *