Ultima oră

Andrei Pântea este acuzat că l-a ajutat pe șoferul său să SCAPE de urmărire penală

După ce a luat o parte din bani șoferul procurorului s-ar fi răzgândit să îl mai ajute, iar individul care între timp a fost arestat a depus mai multe plângeri în care a cerut ca șoferul să fie tras la răspundere pentru luare de mită. Cazul a ajuns în vizorul Procuraturii Anticorupție, iar Andrei Pântea este acuzat că și-ar fi protejat șoferul când a ajuns procuror interimar după plecarea lui Valeriu Zubco.

În același timp, Andrei Pântea susține că acest caz nu este decât o provocare pusă la cale de către cei de la Departamentul Instituții Penitenciare (DIP) fără de știrea cărora nu ar fi activat gruparea „Makena” din pușcărie care colecta bani de la rudele deținuților, iar Țâgănaș a fost constrâns să facă acele declarații. Cât despre eliberarea de răspundere penală a șoferului său, Pântea susține că „acest caz este în instanța de judecată.

La 15 ianuarie 2013, Procuratura Anticorupție a pornit o urmărire penală care îl viza pe șoferul lui Pântea,Vitalie Donică. La scurt timp, dosarul lui Donică a fost comasat cu altul, iar în martie curent, acesta a fost scos de sub urmărire penală.

Sursa: unimedia.md cu referire la ziarul national

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *