Politică

Andrei Spînu nu vrea ca Maia Sandu să se implice acum în politica din România. „Vreau să fie președintele R. Moldova cel puțin 8 ani”

Scenariul unei posibile candidaturi a Maiei Sandu la alegerile prezidențiale din România a fost vehiculat în spațiul public, după ce președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări privind o eventuală susținere, împreună cu PNL, a liderului politic moldovean la scrutinul din 2024.

Amtintim că anterior Marcel Ciolacu a declarat că este unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi a unificării României Mari, întrebat, la începutul săptămânii trecute, dacă PSD şi PNL ar susţine candidatura acesteia la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024. El a mai spus că nu avut loc o discuţie între cele două partide privind sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale.

Andrei Spînu, vicepremier și ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale din Republica Moldova: „Eu cred că doamna președinte trebuie să răspundă, în primul rând. Dar ca cetățean al Republicii Moldova îmi doresc ca doamna președinte să rămână cel puțin 8 ani președintele Republicii Moldova, pentru că are un mandat puternic din partea cetățenilor, iar reformele pornite sunt de abia la început. Pentru mine asta este important acum…Să facem ce ne-am propus”.

Întrebat dacă vede posibilă o astfel de candidatură, Andrei Spînu spune: „Eu văd posibil ca Republica Moldova, împreună cu Maia Sandu, să ajungă în UE și să transformăm țara noastră”.

Amintim că legea supremă nu permite nimănui să fie președinte pentru mai mult de 2 mandate, declarația lui Spînu ca Maia Sandu să fie președinte cel puțin 8 ani este probabil o nouă „gafă” de exprimare a ministrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *