Chișinău

Andrei Spînu: Obiectivul nostru, al PAS, este ca Ion Ceban să nu mai fie primar după 2023

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, viceprim-ministrul, Andrei Spînu, anunță că unul dintre obiectivele PAS este ca după următoarele alegeri locale, în fruntea capitalei să ajungă un primar pro-european.

În acest sens, partidul din care face parte vicepremierul va face „tot posibilul” ca după 2023 Ion Ceban „să nu mai fie primar”. Spînu precizează că poate să-i reproșeze „multe” actualului edil, dar ceea ce-l nemulțumește în mod special este corupția din primărie și construcțiile ilegale.

„Obiectivul nostru, al partidului, este ca Ion Ceban să nu mai fie primar după 2023 și noi vom face tot posibilul ca domnul Ceban să nu mai fie primar. Eu am condus câteva campanii electorale în ultimii ani și vom face toate calculele necesare și vom lua deciziile necesare ca să dăm Chișinăului un primar pro-european. Noi suntem la partid destul de raționali și de fiecare dată când am luat decizii, inclusiv în trecut, le-am luat așa ca obiectivele pe care ni le-am pus în față să le putem atinge. Nu le-am luat pentru că cineva și-a dorit sau nu și-a dorit o anumită poziție”, a menționat Andrei Spînu.

https://timpul.md/articol/silviu-tanase-oricine-numai-nu-ceban-chisinaul-trebuie-sa-scape-de-socialistul-ivans.html

Totodată, acesta a subliniat că are ce să-i reproșeze actualului primar de Chișinău în legătură cu mai multe lucruri care nu merg bine. Spînu a adus drept exemplu corupția din primăria și ineficiența edilului capitalei de a o combate, construcțiile ilegale, dar și lipsa proiectelor strategice de pe agenda lui Ceban, cu excepția „trotuarelor”.

„Multe pot să-i reproșez [actualului primar]. Printre cele mai grave este corupția din Primărie, care nu a dispărut. Eu am o întrebare către domnul primar general: câte cazuri de corupție din primărie a scos la iveală în ultimul an? Nu știu dacă ați auzit. În același timp, o altă problemă despre care colegii mei din consiliul municipal spun aproape în fiecare săptămână, sunt construcțiile ilegale. După 3 ani de mandat, să nu faci cea mai mică schimbare în acest sens? Mai departe, spuneți-mi, vă rog, un proiect strategic început de primar, în afară de pus trotuare, și acelea aiurea”, a declarat ministrul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *