Politică

Andrei Spînu țintește funcția de prim-ministru? Vasile Costiuc, despre anumite certuri în interiorul PAS: doi miniștri au refuzat să vină la raport

Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă (DA), a dezvăluit aseară în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” că în interiorul partidului de guvernare ar fi disensiuni și că s-ar fi format grupuri de deputați, nemulțumite de situația economică din țară.

Potrivit acestuia, cu câteva săptămâni în urmă, deputații din fracțiunea PAS au chemat câțiva miniștri la raport în cadrul grupului parlamentar, însă aceștia nu au venit. El spune că ar fi vorba despre miniștrii Economiei și Finanțelor, față de care au fost o serie de întrebări, legate de încasările de la vamă și o pretinsă tăinuire a fluxurilor financiare de către anumite grupuri.

„Acești miniștri pur și simplu au ignorat invitația, deși erau obligați să se prezinte. Doar nu i-a invitat în plenul Parlamentului. I-au chemat în interiorul lor ca să-i întrebe „Где деньги?”, „Unde-s banii?””, a spus Costiuc.

Ar fi intervenit Andrei Spînu, spune Costiuc care, după o ceartă cu colegii din Parlament, ar fi mers cu un grup de deputați PAS într-un local din centrul capitalei pentru a continua discuțiile.

Liderul DA susține că PAS ar putea să se rupă, iar Andrei Spînu țintește funcția de prim-ministru.

Costiuc crede că președinta Maia Sandu cunoaște despre neînțelegerile din interiorul formațiunii și s-a arătat nedumerit de faptul că șefa statului nu intervine pentru a pune punct acestor dispute.

Deocamdată, niciunul dintre deputații PAS și nici miniștrii vizați nu au reacționat la declarațiile lui Vasile Costiuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *