Actualitate

Andronachi pledează nevinovat! PA și ARBI i-au sechestrat bunuri în valoare de 26 milioane de lei

În legătură cu acuzațiile oficiale aduse lui Vladimir Andronachi, Procuratura Anticorupție (PA) a identificat și aplicat, cu suportul ARBI a CNA, sechestre în sumă totală de aproximativ 26 milioane MDL, inclusiv bunuri imobile, cote-părți în capitalul social al unor companii, și mijloace bănești. Aceasta constituie echivalentul prejudiciului cauzat prin acțiunile incriminate învinuitului și altor persoane în episodul investigat în cadrul cauzei penale Frauda Bancară, anunță Procuratura Anticorupție (PA), transmite Realitatea.md.

Vladimir Andronachi a pledat nevinovat și, la moment, folosindu-se de dreptul său procesual, refuză să dea declarații. În temeiul mandatului judecătorului de instrucție, acesta este arestat preventiv pe un termen de 30 de zile.

În octombrie 2021, Andronachi a fost pus sub învinuire în dosarul „Fraudei bancare”. Politicianul este cercetat pentru escrocherie și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesul unui grup criminal organizat.

Tot atunci, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arest și anunțat în căutare internațională.

Miercuri dimineața, 2 noiembrie, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere a frontierei “Criva- Mamalîga”a fost reținut Vladimir Andronachi. Acesta a fost condus la Procuratura Anticorupție.

Informația a fost făcută publică de Poliția din R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *