Moldova

Anenii-Noi vor găzdui un meci internaţional de rugby

Doar două meciuri mai are de susţinut echipa reprezentativă de rugby a R. Moldova în actualul sezon 2009-2010. În data de 10 aprilie, jucătorii noştri vor evolua la Sochaczew, contra formaţiei similare a Poloniei, iar preste două săptămâni, tricolorii vor juca pe teren propriu, cu formaţia Ucrainei.

Conducerea federaţiei republicane de profil, în comun cu autorităţile rationale din Anenii-Noi, au decis să ofere un preţios dar amatorilor de rugby din provincie, astfel că disputa cu ucrainenii va avea loc la Anenii-Noi.

Ambele partide se vor disputa în cadrul Diviziei 2A. Deoarece, ucrainenii vor veni în R. Moldova în calitate de învingători ai diviziei, pe stadionul din Anenii-Noi va fi prezent şi Michel Arpaillange, manager al Asociaţiei Europene de Rugby (FIRA-AER), care le va înmâna trofeul de învingător.
În prezent, formaţia noastră se află în pregătiri avansate către disputa cu polonezii. Potrivit preşedintelui Federaţiei Moldoveneşti de Rugby, Vasile Revencu, pentru meciul respectiv sunt convocaţi cei mai puternici rugbişti moldoveni care evoluează în campionatele României, Rusiei, Ukrainei şi Spaniei.

Deocamdată este neclară şi colaborarea în continuare a expertului roman Mircea Paraschiv cu selecţionata R. Moldova. Recent, reputatul tehnician a semnat un contract de muncă cu echipa Farul Constanţa şi dispune de foarte puţin timp pentru a acorda consultanţă şi echipei noastre. Vasile Revencu a specificat însă că, în aceste zile va discuta cu Paraschiv subiectul în cauză. De remarcat că, în prezent, la Farul Constanţa, evoluează cinci sportivi basarabeni: Alexandru Matveev, Alexandru Bulgac, Adrian Baltag, Maxim Gargalâc şi Victor Arhip.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *