CSI / RusiaInternațional

Anexarea de regiuni ucrainene: Macron s-a angajat să ”conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancțiuni” împotriva Rusiei

Duminică, preşedintele Franței, Emmanuel Macron s-a angajat să ”conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancţiuni” împotriva Rusiei, după anexarea de către aceasta a patru regiuni ucrainene, a anunţat Palatul Elysee, informează AFP și Agerpres.

În timpul unei discuţii la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şeful statului francez a condamnat din nou în mod ferm anexarea ilegală de către Rusia a patru regiuni ucrainene, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei franceze.

„El a reafirmat hotărârea Franţei de a ajuta Ucraina să-şi recâştige deplina suveranitate şi integritate teritorială, şi să conlucreze cu partenerii săi europeni la noi sancţiuni”, continuă comunicatul.

UE a reacţionat miercuri la anexarea celor patru regiuni ucrainene ocupate total sau parţial de Moscova, propunând în special plafonarea preţului la petrolul rus şi adăugarea de noi restricţii în schimburile comerciale cu Moscova.

De asemenea, Ucraina a condamnat sâmbătă ”detenţia ilegală” a directorului general al centralei nucleare Zaporojie (sud), Igor Muraşov, arestat vineri de Rusia, care controlează situl, în baza unui motiv încă necunoscut.

Emmanuel Macron a condamnat la rândul său această arestare şi, împreună cu liderul de la Kiev, ”a subliniat urgenţa pe termen scurt de a permite rotaţia personalului ucrainean ce asigură funcţionarea şi siguranţa instalaţiilor” de la centrală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *