Media

Angajații TVR din București au ieșit la protest

Angajaţii s-au adunat în curtea instituţiei din Bucureşti  în jurul prânzului, în contextul în care, luni, nu le-au fost plătite salariile, aşa cum ar fi trebuit conform Contractului Colectiv de Muncă.

Conform mai multor surse din TVR, Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), ar fi declarat că motivul întârzierii salariilor ar fi acela că Televiziunea Română a făcut o plată către European Broadcasting Union (EBU). Însă, potrivit aceloraşi surse, banii pentru salarii ar fi în conturile instituţiei încă de la sfârşitul săptămânii trecute.  

Situaţia în TVR a fost în ultimele săptămâni foarte tensionată, ca urmare a unei decizii a Comitetului Director de reducere a timpului de lucru al salariaţilor şi, implicit, a câştigurilor lor salariale cu 20%.

După această decizie, salariaţi ai TVR au intrat în grevă japoneză, purtând banderole albe pe braţe, şi au protestat în mod repetat în curtea Televiziunii Române din Bucureşti, dar şi în studiourile teritoriale ale televiziunii.

Pe 25 iunie, însă, Consiliul de Administraţie al TVR a respins planul de reducere a timpului de lucru al salariaţilor de la 8 la 6 ore şi a câştigurilor lor salariale cu 20%. 

După Nașul TV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *