Ultima oră

Angela Gonța și Maia Sandu au comentat decizia judecătorilor de a-l elibera pe Ilan Shor

Problema e alta. Este vorba despre justiție: procurori, judecători si ofițeri CNA. Despre faptul cum acționează aceștia in mod orchestrat la comanda știm noi cui. Nu va mai crede nimeni, si asta e cel mai grav”, a scris ea pe contul ei de Facebook, iar apoi a dus exemple privind caracterul selectiv al jusției din Republica Moldova.

„Ilan Shor, SEF BEM- in arest la domiciliu, eliberat
Ion Rusu, om de afaceri – cercetat în arest și condamant în câteva luni
Vlad Filat, lider de partid – cercetat în arest 9 luni și condamnat
Gacichevici – cercetat în arest, eliberat și reținut în sala de judecată pe un alt dosar
Grigore Petrenco, politician – în arest șase luni, pentru PROTEST! eliberat în arest la domiciciliu și abia după asta control judiciar
Câțiva contabili de-a lui Platon – cercetați în arest
Ilan Shor, SEF BEM – cercetat în arest o lună, eliberat în arest la domiciliu
Cațiva protestari cu copii minori la intreținere – în arest pentru luni de zile
Veaceslav Platon, om de afaceri – dat în interpol, reținut în 12 ore
Guma, deputat PD – condamnat in România, de negăsit in Moldova, achitat în sala de judecata
Țuțu, deputat PD – judecat pt omor în LIBERTATE, procesul a durat 4 ANI, achitat
Lilian Popescu, Președinte filiala PD- bănuit de mită în valoare de 200 000 de dolari – cercetat în arest la domiciliu, eliberat
Acest status e despre justiție selectivă. Eu dacă aș fi procuror aș cere ca toți să fie cercetați în libertate, pe cauțiune, iar suma cerută ar fi in funcție de prejudiciile aduse statului. A încălcat – banii rămân la stat, suspectul – în arest. Nu de alta, dar intreținerea lor costă și tot statul trebuie să plătescă”.

Și preșdinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a comentat pe o rețea de socializare eliberarea din arest al primarului de Orhei Ilan Shor: 

Justiția moldovenească și-a arătat încă o dată fața "umană": Ilan Shor, executorul furtului miliardului, așa cum îl prezintă raportul Kroll, a fost trecut în arest la domiciliu. O dovadă în plus că organele de drept nu se ocupă de investigarea furturilor bancare, ci, mai degrabă, se îngrijesc de protejarea beneficiarilor acestora. Justiția și-a pierdut ultimul dram de credibilitate.
O guvernare coruptă nu are cum să lupte cu corupția
”.
 
Curtea de Apel Chișinău a reluat astăzi audierile în privința cererii de eliberare din arest a fostului șef al Băncii de Economii, Ilan Shor.
Judecătorul a emis termenul de arest la domiciliu pentru 30 de zile. 

Decizia este irevocabilă. 

Primarul de Orhei este nevoit să predea pașaportul organului de urmărire penală și să se supună anumitor condiții de arest la domicilui. Mai mult ca atât, Șor are interdicția de a părăsi țara. Judecătorul a mai menționat că invinuitul are interzicerea de la ieși din locuința sa, la fel sunt interzise mijloacele de comunicare, cât și interzicerea comunicării cu anumite persoane și primirea vizitoatorilor în locuința sa. 

Știrea se actualizează. 

TIMPUL.MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *