Externe

Angela Merkel a fost unul dintre cei mai răi lideri germani și europeni din istoria recentă

Cei 16 ani de mandat ai Angelei Merkel au fost marcați de multe scandaluri și politici dezastruoase. Cu toate acestea, din moment ce era iubita presei corporative, care o pictează doar în culori trandafirii, aproape niciuna dintre ele nu a fost raportată vreodată. Politicile lui Merkel au avut efecte negative grave nu numai în Germania, ci și asupra întregii Europe.

Merkel este susținută ca un lider „verde” care face tot ce poate pentru a opri „schimbările climatice” de către mass-media. Cu toate acestea, datorită deciziei lui Merkel de a elimina treptat energia nucleară fără emisii în 2011, Germania se află acum dependentă de cea mai poluantă sursă de energie disponibilă, cărbunele. Așadar, în Germania de astăzi, cea mai mare sursă de energie este cea care provoacă cea mai mare poluare, în timp ce sursa de energie care a furnizat zero emisii de CO2 a fost aproape eliminată de guvernul german „verde” și „eco-friendly” condus de Angela Merkel.

Niciun cancelar din istoria Germaniei moderne nu a reprimat mai mult libertatea de exprimare și libertatea de exprimare decât Angela Merkel. „ Legea împotriva discursului instigator la ură ” a lui Merkel, care a înregistrat o represiune fără precedent asupra internetului german, a fost copiată de regimurile autoritare de la Caracas la Moscova. Cenzura online germană este atât de severă, încât chiar și oamenii care nu locuiesc în Germania primesc notificare că guvernul german dorește să-și elimine postările online.

Când a venit vorba de criza migranților din 2015, în loc să încerce să oprească fluxul migranților în Europa, Merkel a decis să toarne benzină pe foc, declarând că Germania este deschisă migranților din întreaga lume. Milioane de migranți s-au grăbit în Europa sperând să se alăture a ceea ce li s-a părut a fi trenul cu sos spre Germania. Desigur, acest lucru a dus la probleme masive în țări precum Grecia și Italia, unde majoritatea migranților au ajuns pentru a ajunge în Germania și au ajuns să rămână. Merkel, în loc să-și inverseze politicile privind migranții, a cerut UE să încerce să forțeze alte țări să ia migranți împotriva dorințelor guvernelor și populațiilor lor.

În Germania, Merkel a luat măsuri extreme pentru a acoperi problemele masive pe care le crease politica ei de „uși deschise” către imigranți. Cel mai extrem exemplu a fost atunci când aproximativ 1.200 de tinere germane au fost agresate sexual și violate în ajunul Anului Nou la Köln, în 2016. Merkel a pus mass-media germană să îngroape povestea, iar germanii au aflat despre asta doar câteva zile mai târziu, când au început să circule în presa internațională. . Mai mult, Merkel a permis cu bună știință azilul extremiștilor și suspecților terorişti în Germania.

Scurgeri de documente guvernamentale a arătat că cancelarul german Angela Merkel a fost informat cu privire la faptul că agenția germană pentru refugiați a acordat în mod necorespunzător sute de cereri de azil extremiștilor cunoscuți, radicalilor și persoanelor suspectate că aparțin unor grupuri teroriste și a ales să nu facă nimic.

Putin și Rusia nu au avut niciodată o prietenă mai bună decât Angela Merkel

Putin și Rusia nu au avut niciodată o prietenă mai bună decât Angela Merkel. Chiar dacă ea l-a criticat public pe el și politicile sale, în realitate, ea l-a ajutat pe Putin să-și atingă toate obiectivele pe termen lung în Europa și Germania, la nivelul aliaților Germaniei UE și NATO. În timpul Summitului NATO de la București din 2008, Germania și Franța au refuzat să ofere Georgiei un MAP (Plan de acțiune pentru aderare). În același an, Rusia a atacat Georgia.

În anii lui Merkel, Germania și Europa au devenit din ce în ce mai dependente de gaz și petrol din Rusia și datorită lui Merkel a fost finalizată controversatul gazoduct Nordstream 2 . Doar pentru a arăta nivelul de opoziție pe care acest proiect rusesc german a avut-o în Europa, o scrisoare care a fost semnat de liderii a nouă țări UE, a fost trimis Comisiei Europene în martie 2016, avertizând că proiectul Nord Stream 2 contrazice politica energetică europeană și majoritatea nu au voie să continue. Ministrul polonez de externe a ajuns până la a sugera că proiectul Nord Stream este echivalentul modern al infamului pact Ribbertrv Molotov dintre Germania nazistă și Rusia sovietică din 1939. Dar toate acestea nu au contat pentru guvernul german și pentru cancelarul Angela. Merkel. Ei au promis că vor continua acest proiect, în ciuda protestelor și a pagubelor care vor fi cauzate prietenilor și aliaților Germaniei atât din UE, cât și din NATO.

În ultimele ei zile de mandat, Mekrel a anunțat că persoanele nevaccinate vor trăi acum în izolare. Cu alte cuvinte, persoanele care refuză să se supună unei proceduri medicale sancționate de stat nu vor avea voie să intre în societate. Aceasta este de departe cea mai extremă și mai autoritară politică pe care a anunțat-o orice lider german de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Problema este că multe țări vor încerca să imite ceea ce a făcut Merkel, liderul celei mai mari și mai puternice țări din Europa, ceea ce înseamnă că oamenii din toată Europa vor fi în curând afectați de această decizie.

Pentru a rezuma, așa cum sa arătat mai sus, unele dintre politicile lui Merkel au avut un impact teribil nu numai asupra Germaniei, ci și asupra multor alte țări din Europa. Din acest motiv, Angela Merkel merită să fie considerată unul dintre cei mai răi lideri germani și europeni din istoria recentă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Angela, care între timp se căsătorise cu Ulrich Merkel, pe care l-a cunoscut în timpul unei călătorii de studii la Moscova, a devenit secretara organizației de tineret comuniste. După amintirile sale, el s-a ocupat doar de „biletele de cultură și teatru”. Dar, conform altor mărturii, ea s-a ocupat în schimb de „agitare și propagandă”

  2. Agentura KGB-istă deține controlul politicului în majoritatea țărilor europene. Anhela din fragedă tinerețe era în legături intime de agent cu Marcus (Mișa) Wolf, iudeul și șeful Stasi (RDG). Pukin a preluat dosarul și i-a tranmis copia xerox pentru ai împrospăta amintirile. A generat foarte multe probleme Republicii Moldova prin politica de apărare a intrereselor șovinilor din Tiraspol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *