Externe

Angela Merkel vrea să lupte împotriva ascensiunii Frontului Național în Franța

 "Voi încerca să contribui ca alte forțe politice să fie mai puternice decât Frontul Național, în măsura în care se poate face acest lucru din străinătate", a declarat lidera conservatorilor germani, cu ocazia unei vizite la Liceul Francez din Berlin.

Angela Merkel nu obișnuiește să comenteze situația politică internă din Franța. "Însă aceasta este o forță (politică) cu care va trebui să ne confruntăm, exact cum sunt și în Germania forțe politice care au un discurs foarte negativ cu privire la Europa, cum este și discursul AfD (partidul populist de dreapta Alternativa pentru Germania)", a adăugat ea.

"Trebuie să veghem la aceea ca Europa să fie un proiect pe care oamenii să-l înțeleagă", a estimat Merkel. Este necesar ca oamenii să vadă "că este mai bine cu Europa decât fără Europa", a subliniat cancelarul federal.

Germanii, dintre care mulți sunt îngrijorați de sosirea a peste un milion de solicitanți de azil anul trecut, au asistat la ascensiunea AfD, care a câștigat locuri în jumătate din puternicele parlamente regionale. AfD a obținut scoruri bune în martie în trei scrutine regionale și mulți pariază deja pe intrarea acestui partid în Camera Deputaților, Bundestag, anul viitor.

Printre diatribele sale anti-germane, lidera FN, Marine Le Pen, l-a acuzat pe președintele francez Francois Hollande că este "vicecancelarul-administrator al provinciei Franța". De asemenea, ea a calificat-o anul trecut pe Angela Merkel drept "împărăteasă" și a acuzat-o că "încearcă să impună o imigrație clandestină, cu bastonul, în toată Europa, după ce i-a impus ordinea sa financiară".

FN și AfD, care au poziții puternic diferite pe marginea problemelor economice, de exemplu, se caracterizează ambele printr-un discurs antieuropean.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *