Timpul Liber

ANIM’EST 2013. Festivalul Internațional de Film de animație, revine la Chișinău

În acest context Asociaţia Estenest, organizatoarea Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, anunţă lansarea unei campanii de strângere de fonduri prin care speră să obţină resursele necesare pentru continuarea evenimentului şi în 2013.

Deşi a devenit unul dintre cele mai importante evenimente culturale din România şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est, Anim’est este grav afectat de o acută lipsă de fonduri, însăşi ediţia din 2012 fiind pusă mult timp sub semnul întrebării.

Estenest apelează, astfel, la toţi susţinătorii festivalului, la cei care cred în misiunea şi valorile Anim’est. Contribuţiile acestora, mari sau mici, pot fi, împreună, esenţiale pentru organizarea unei noi ediţii a festivalului.

De 7 ani organizatorii încearcă, prin toate mijloacele şi cu toate resursele pe care le deţin, să aducă publicului cele mai noi si mai importante produse animate și, nu în ultimul rând, să reanimeze animaţia românească. În cei 7 ani de existenţă, Anim’est a adus celor peste 100.000 de spectatori peste 2000 de filme de animaţie, 10 workshopuri şi 2 ateliere de animaţie, în afara festivalului (Animation Worksheep – aprilie 2011 şi mai 2012). Dorinţa organizatorilor este ca Animation Worksheep să devină prima școală de animație din România, un atelier permanent de animaţie, cu traininguri, masterclass-uri, cursuri pe tot timpul anului.

Amintim că Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, înfiinţat în 2006 este cel mai important festival de film de animaţie din România şi singurul din Bucureşti. Începând cu ediţia a şasea a festivalului (2011), Anim’est organizează o ediţie specială la Chişinău.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *